top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Nieuws

Het Sociaal Fonds Zwembaden en Zwemscholen deelt haar actualiteiten op deze pagina.

028_tilburg-lr_028 Gerben Pul.jpg

Wijzigingen Gedragscode Zwembranche

Eind vorig jaar hebben we vanuit de Werkgroep sociale veiligheid zwembranche onder de vlag van het Nationaal Plan Zwemveiligheid de vernieuwde Gedragscode Zwembranche gepubliceerd. Inmiddels is er ook een overzicht met daarin de belangrijkste wijzigingen beschikbaar op de website:

iStock-1130365671.jpg

Werkgevers en vakbonden samen verder met nieuwe cao zwembaden

FNV, CNV Vakmensen en WiZZ (Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) bereikten op dinsdag 22 februari naar tevredenheid van alle achterbannen overeenstemming over een nieuwe cao af die ingaat op 1 januari 2022 en een looptijd heeft van een jaar.

028_tilburg-lr_028 Gerben Pul.jpg

Protocol Vrolijk en Veilig

Organisaties in de zwembranche kunnen vanaf nu toolkits bestellen voor het Protocol Vrolijk en Veilig. In januari vonden ook twee bijeenkomsten plaats over de wijzigingen in de nieuwe versie. Heb je de bijeenkomst gemist? Stuur een mail naar communicatie@sfzz.nl voor alle informatie. 

0023_delft-hr-023.jpg

Sectoranalyse

SFZZ vindt Duurzame Inzetbaarheid van de werknemers in de zwembranche belangrijk. Als branche zijn we ons aan het oriënteren op de mogelijkheden voor het gebruik maken van de MDIEU-regeling. Stap 1 hiervoor is een sectoranalyse, welke is ingediend op 29 september 2021.  

zwemles_024.jpg

Sociale Veiligheid Zwembranche

Begin 2021 is een landelijke werkgroep samengesteld die een nieuwe impuls wil geven aan de sociale veiligheid in zwembaden. Ze gaan aan de slag met vernieuwing van een aantal instrumenten. Naast het doel om grensoverschrijdend gedrag van bezoekers tegen te gaan wil de werkgroep tegelijk bijdragen aan een plezierige (werk)omgeving voor het personeel/ kader. 

bottom of page