top of page

Nieuws

Het Sociaal Fonds Zwembaden en Zwemscholen deelt haar actualiteiten op deze pagina.

QR stores.jpg

De cao Zwembaden en Zwemscholen is voor iedereen nu ook beschikbaar in de cao app Zwembaden en Zwemscholen. Hiermee kunnen medewerkers de cao Zwembaden en Zwemscholen 1 januari 2023 – 30 september 2024 makkelijk op hun mobiele telefoon of tablet bekijken en doorzoeken. Daarnaast zijn andere tools beschikbaar via de app, zoals nieuws, informatie over sociale veiligheid, RI&E en de arbocatalogus.
De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Je vindt deze door te zoeken in de store (bijvoorbeeld op ‘zwembaden’) of via de QR codes.

iStock-1130365671.jpg

Akkoord bereikt over cao Zwembaden en Zwemscholen

Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), FNV en CNV Vakmensen hebben een akkoord bereikt over de cao Zwembaden en Zwemscholen. Hierin is opgenomen dat de lonen in drie stappen zullen worden verhoogd: op 1 januari 2023 met 5,5%, op 1 oktober 2023 met 2,5% en per 1 april 2024 met 2%. De cao loopt tot 1 oktober 2024.

028_tilburg-lr_028 Gerben Pul.jpg

Wijzigingen Gedragscode Zwembranche

Eind vorig jaar hebben we vanuit de Werkgroep sociale veiligheid zwembranche onder de vlag van het Nationaal Plan Zwemveiligheid de vernieuwde Gedragscode Zwembranche gepubliceerd. Inmiddels is er ook een overzicht met daarin de belangrijkste wijzigingen beschikbaar op de website:

028_tilburg-lr_028 Gerben Pul.jpg

Protocol Vrolijk en Veilig

Organisaties in de zwembranche kunnen vanaf nu toolkits bestellen voor het Protocol Vrolijk en Veilig. In januari vonden ook twee bijeenkomsten plaats over de wijzigingen in de nieuwe versie. Heb je de bijeenkomst gemist? Stuur een mail naar communicatie@sfzz.nl voor alle informatie.

0023_delft-hr-023.jpg

Sectoranalyse

SFZZ vindt Duurzame Inzetbaarheid van de werknemers in de zwembranche belangrijk. Als branche zijn we ons aan het oriënteren op de mogelijkheden voor het gebruik maken van de MDIEU-regeling. Stap 1 hiervoor is een sectoranalyse, welke is ingediend op 29 september 2021. 

zwemles_024.jpg

Sociale Veiligheid Zwembranche

Begin 2021 is een landelijke werkgroep samengesteld die een nieuwe impuls wil geven aan de sociale veiligheid in zwembaden. Ze gaan aan de slag met vernieuwing van een aantal instrumenten. Naast het doel om grensoverschrijdend gedrag van bezoekers tegen te gaan wil de werkgroep tegelijk bijdragen aan een plezierige (werk)omgeving voor het personeel/ kader.

bottom of page